h1

The Terminator

May 18, 2007

arnold-schwarzenegger.jpg

Arnold Schwarzenegger, acteur, republikein en gouverneur van Californië, heeft onlangs voorstellen ingediend waardoor de uitvoering van de doodstraf, in zijn staat, weer voortgezet zou kunnen worden.

Federaal rechter Jeremy Fogel had namelijk bevolen dat die stop moest worden gezet. Hij vond dat de dodelijke injectie in strijd was met de grondwet, die gruwelijke en buitengewone bestraffingen verbiedt.
Volgens hem was er sprake van slecht opgeleid personeel en daardoor soms ook van verkeerde doseringen bij de toediening van de dodelijke injecties.
Deze zijn ‘n cocktail van een barbituraat om te verdoven, een middel om de spieren te ontspannen, en kaliumchloride, dat uiteindelijk tot een hartstilstand zou moeten leiden.
Een verkeerde dosering leidt tot ‘n zeer pijnlijke dood.

Gouverneur Schwarzenegger stelde echter verbeteringen voor, waaronder de bouw van een nieuwe executiekamer en speciale opleidingen voor de executieploeg.
In Californië zitten 650 gedetineerden in de dodencel, meer dan in elke andere Amerikaanse staat.

Hij zit ook nog met het probleem dat de gevangenissen in Californië overvol zijn, en er daardoor mensonwaardige toestanden zijn ontstaan. Er zitten nu 172-duizend mensen in gevangenissen die in totaal berekend waren op honderd-duizend.
Hij heeft dan ook nog ‘n plan ingediend, om meer gevangenissen te laten bouwen. Dit plan is al goedgekeurd door een federale rechter.
Critici, degenen die juist het strafsysteem willen hervormen, vinden dat alleen de bouw van meer gevangenissen nooit zal leiden tot de afname van het aantal gevangenen.

(via)

 

Dead Kennedys: California Uber Alles

Hasta la vista, baby!

Video Rebel's Blog

Just another WordPress.com site

Activist Post

het einde

The Extinction Protocol

Geologic and Earthchange News events