h1

Campfire 3

The Place to talk off topic!

Ghettoblaster is aanwezig en achter u in het gras liggen de alcoholische en andere vloeibare versnaperingen.
De picknick-tafel is ook goedgevuld.

Vergeet u niet af en toe wat hout te sprokkelen en op het vuur te gooien ?
En laat de beestjes om u heen toch eens met rust!

Enjoy!

104 comments

 1. Superwing airplane van Boeing, de 797.


 2. Idiot savants, de Grote Vandale geeft de volgende betekenis voor savant: “geleerde, iemand van grote vakkennis,” wat in groot contrast staat tot het laatdunkende idiot. Deze “geleerde idioten” lijden aan het Savant syndroom. Een conditie waarbij personen met ernstige geestelijke beperkingen over spectaculaire eilandjes van briljante vermogens beschikken, die in schril en scherp contrast met de handicap staan.

  http://www.kurzweilai.net/real-%E2%80%98beautiful-mind%E2%80%99-college-dropout-became-mathematical-genius-after-mugging?utm_source=KurzweilAI+Weekly+Newsletter&utm_campaign=e021b17f9d-UA-946742-1&utm_medium=email


  • “a scan of Padgett’s brain showed damage that was forcing his brain to overcompensate in certain areas that most people don’t have access to”.

   Dus we kunnen straks, via neurochirurgie, misschien wel toegang creëren tot die gedeelten van ons brein die nu onbereikbaar blijken te zijn. Het is al bekend, dat wij ons brein maar voor een klein percentage kunnen (of mogen?) gebruiken.
   Zeer oude scheppingsverhalen van de Sumeriërs verhalen van de gecreërde mens door de “Goden” (Buitenaardsen?) en dat ze schrokken van onze kennis. Er werd toen een mist over onze hersencapaciteit aangebracht zodat we de “Goden” niet konden evenaarden.


 3. “Add your service”

  ‘Ik wil absoluut een eind maken aan de idiotie dat driekwart van de hier geboren Turkse en Marokkaanse jongemannen uit een achterlijk gebied een vrouw gaat halen. Van de asielzoekers is 80 procent economisch vluchteling. Wat houdt het woord vluchteling dan nog in? Ik zeg: als je echt een vluchteling bent, ga je vluchten in de nabijheid. Dan ben je al blij als je van Lubbers een tentje krijgt en eten; dat je veilig bent. Maar dan stap je toch niet op een vliegtuig naar Nederland? Dan ben je toch geen echte vluchteling? Dus ook bij die 20 procent heb ik geweldige vraagtekens. En ik zeg dus: opvang in de regio. Dat betekent uiteindelijk dat vluchtelingen alleen nog maar kunnen komen uit Duitsland, Engeland, België, Denemarken of Zweden als daar iets ernstigs gebeurt.’

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/611698/2012/05/05/Pim-Fortuyn-op-herhaling-De-islam-is-een-achterlijke-cultuur.dhtml


 4. Geld moet rollen ook in crisis tijd.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2734/Foto/photoalbum/detail/3250780/348208/0/s-Werelds-duurste-schilderijen.dhtml


 5. Lokale bewoners van sprankelende wereldsteden maken geen schijn van kans bij het kopen van studio’s op A-locaties. In Mumbai zou Jan Modaal ruim 300 jaar moeten werken voor 100 vierkante meter in de binnenstad.
  Daarmee staat Mumbai op nummer één in de lijst van onbetaalbare appartementen op toplocaties, zo blijkt uit een inventarisatie van Bloomberg Business Week. Z24 heeft acht van ‘s werelds duurste steden op een rijtje gezet in een slideshow .

  Bloomberg heeft cijfers gebruikt van de Knight Frank Prime International Residential Index 2011 (PIRI), waarin de gemiddelde prijzen van de vijf procent duurste woonruimtes van wereldsteden worden vergeleken.

  Dit getal is gedeeld door het Bruto Binnenlands Product per capita in 2011, waardoor de huizenprijzen worden vergeleken met het gemiddelde inkomen van lokale bewoners. Bij de berekening is uitgegaan van een appartement van 100 vierkante meter.

  De duurste woningen in Amsterdam komen niet voor in de top-8, al kost een chique woonruimte in de binnenstad dertig keer het gemiddelde jaarloon.

  Op de website van het onderzoeksbureau Knight Frank wordt verteld dat globalisering een grote rol speelt in de prijsvorming van appartementen op A-locaties. Een internationale groep rijke mensen heeft het voor het zeggen in de markten van luxeappartementen in wereldsteden.

  Het onderzoeksbureau verwacht dat deze groep de komende vijf jaar voornamelijk zal bestaan uit rijkaards uit het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, China en Rusland. Hun inkomen is een veelvoud van die van lokale bewoners, waardoor deze onmogelijk een woonruimte op een A-locatie kunnen kopen.

  http://www.z24.nl/bijzaken/artikel_348317.z24?service=slideshow&imgID=8  • Wow, psychedelisch @oneindig klein! Je bent weer lekker op dreef vandaag… 🙂
   Goed weekend nog!


   • @Preacher,

    Thanx, ja je moet wat met dat rotweer. Soms blijf ik maar liever in bed. Maar zo komen we de dag wel weer door.
    Ook nog een fijn weekend en andere volgers ook natuurlijk. 6. De klassieke griepvaccins die in zwang waren van 1945 tot midden jaren ’70, werken beter bij een wereldwijde griepuitbraak (pandemie) dan de nu gangbare versies voor de seizoensgriep. Dat stelde Felix Geeraedts, arts-microbioloog in opleiding bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen, vandaag na jarenlang onderzoek.

  Volgens Geeraedts activeren de oude vaccins het immuunsysteem sterker en zijn ze kwalitatief beter dan de nieuwe. Uit zijn onderzoek blijkt dat dit komt door de aanwezigheid van het genetisch materiaal in de kern van de hele virusdeeltjes in de klassieke vaccins, terwijl de huidige griepvaccins voornamelijk worden gemaakt met materiaal uit de celwand.

  Bijwerkingen bij kinderen
  Het probleem van de oude versies was echter dat ze vooral bij kinderen bijwerkingen veroorzaakten zoals een pijnlijke rode arm en griepachtige verschijnselen. Maar nu kunnen deze vaccins zuiverder worden gemaakt, waardoor de kans dat dezelfde bijwerkingen optreden kleiner wordt, aldus Geeraedts.

  Zijn conclusie is dat de oude vaccins daardoor beter geschikt zijn bij een grieppandemie. Bovendien kunnen ze in een lagere dosis worden gegeven. Als ze ook nog eens gevriesdroogd worden, zijn ze beter houdbaar in tropische landen.

  De onderzoeker haalt een rapport aan uit 2006 van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarin een omschakeling naar de productie van de klassieke vaccins als een mogelijkheid wordt gezien om de wereldwijde beschikbaarheid van griepvaccins te vergroten.


 7. De kritiek op de gevolgen van het ‘wandelgangenakkoord’ voor de woningmarkt is onterecht. Het biedt juist perspectieven voor eigenaren én starters. Dat betogen Raymond Gradus en Elly Blanksma-Van den Heuvel van het CDA. Zie artikel;

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3251743/2012/05/07/Er-gloort-weer-hoop-voor-de-huisbezitter.dhtml


 8. Even een vrolijke noot uit Noord Korea.
  Niet mijn gitaarmuziek maar die smoeltjes zijn fantastisch. 9. Griezelige mensen van die denktank.

  http://www.nrc.nl/klimaat/2012/05/08/moordenaars-en-andere-klimaatalarmisten/

  Want dit is nu ook aan de gang….De mens die de planeet overgenomen heeft, maar niet ten goede.
  Lees ook commentaar van Siegfried Bok

  http://www.nrc.nl/klimaat/2012/03/27/het-holoceen-loopt-ten-einde/


 10. ISS Video: UFOs Flying Out of Earth’s Atmosphere + Video Analysis [Update]
  http://humansarefree.com/2012/04/iss-video-ufos-flying-in-earths-orbit.html

  Mijn comment, die ik onder het originele topic had geplaatst, is nu mosterd na de maaltijd. Maar goed…


 11. WASHINGTON – De zon vliegt langzamer door de ruimte dan gedacht. Dat blijkt uit metingen door de ruimtesonde Interstellar Boundary Explorer (IBEX) van de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA.

  Het zonnestelsel met de bijbehorende aarde en maan beweegt 11.000 kilometer per uur langzamer door de ruimte dan gedacht, stelt een onderzoeksteam donderdag in vakblad Science.

  Jarenlang gingen wetenschappers ervan uit dat het zonnestelsel zo snel door de Melkweg vliegt dat het een soort schokgolf voor zich uitduwde. Maar de snelheid van ongeveer 83.000 kilometer per uur blijkt te traag om zo’n schokgolf te veroorzaken.

  „Andere sterren hebben zeker zo’n schokgolf, maar wij stellen vast dat onze zon daarvoor niet genoeg snelheid heeft. Het zonnestelsel heeft eerder een boeggolf zoals een boot voor zich uitschuift”, concludeert David McComas van het Southwest Research Institute in San Antonio (Texas).

  Wat de ontbrekende schokgolf precies voor betekenis heeft, is nog niet duidelijk, stelde McComas. „Tientallen jaren zijn we uitgegaan van scenario’s met een schokgolf. Dat onderzoek moet nu opnieuw aangepast worden met deze nieuwe gegevens”.

  De nieuwe cijfers kunnen gevolgen hebben voor de berekening van kosmische straling, wat van belang is voor bemande ruimtevaart.


 12. De mensen die in deze metro in Kopenhagen zaten, kregen een wel heel mooi en onverwacht cadeautje. Wat begon als een normaal, alledaags metroritje, werd voor veel reizigers een betoverende en onvergetelijke ervaring.

  Alleen het bordje op het station met reizigersinformatie verraadde iets van de gebeurtenis, maar wat er precies zou gebeuren, wist niemand. Reizigers keken wat verdwaasd en stapten nieuwsgierig de metro in. Eenmaal in de metro klonk algauw het geluid van een fluit.

  De metro bleek vol te zitten met leden van het Kopenhagen Filharmonisch Orkest. In samenwerking met Radio Klassiek organiseerden ze een bijzondere flashmob, ter promotie van klassieke muziek.

  De lieflijke klanken van Edvard Griegs ‘Morning’ uit het beroemde Noorse toneelstuk Peer Gynt wisten menig reiziger te raken. Koptelefoons werden afgezet, iPods gingen uit. De geluiden uit de video zijn er niet later opgezet – de akoestiek in de metro is kennelijk zo slecht nog niet.


 13. Diep in de oceaan heeft een onderwatercamera een mysterieus wezen gefilmd. Wetenschappers kunnen voorlopig niet zeggen wat we op de beelden zien. Speculaties variëren van een soort kwal tot de restanten van een walvisplacenta. Op het eerste gezicht zou een kwal de meest logische verklaring zijn, maar het wezen zou organen en eigenschappen hebben die nog nooit gezien werden bij een kwallensoort. Ook de placenta van een walvis klinkt niet onmogelijk, maar dat verklaart de rare vormen op de huid niet. Als het een kwal is, zou het mogelijk om een Stygiomedusa gigantea kunnen gaan. Deze soort kan tot zes meter groot worden en werd in de voorbije 110 jaar maar 114 keer gezien, zodat de kennis over deze kwallen beperkt is. Een andere suggestie is dat het wezen niet meer dan een visnet is, maar het lijkt toch uit zichzelf te bewegen. Maar ook de plaats waar dit gefilmd is, blijft een mysterie. Het filmpje werd eind april op YouTube geplaatst, maar de maker gaf geen details. Natuurlijk is het een hit geworden en wordt er druk gespeculeerd over wat er precies te zien is.


 14. Voor economische groei is de creativiteit en productiviteit van de beroepsbevolking van het allergrootste belang. Dat betoogt David Brooks, columnist voor The New York Times.

  Verdoezel structurele problemen niet met nog meer schulden
  Een land is verdeeld als verschillende mensen verschillende kanten kiezen in een debat. Het land is pas echt verdeeld als verschillende mensen totaal verschillende debatten voeren. En dat zie je nu wat betreft het economisch beleid. (zie artikel)

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3253142/2012/05/10/Vergis-u-niet-Het-oude-economische-model-en-de-verzorgingsstaat-zijn-niet-houdbaar.dhtml


 15. WISKUNDIGE ROMANTIEK

  Slimme man + slimme vrouw = romance

  Slimme man + domme vrouw = affaire

  Domme man + slimme vrouw = huwelijk

  Domme man + domme vrouw = ongewenste zwangerschap

  WISKUNDE OP HET WERK

  Slimme baas + slimme werknemer = winst

  Slimme baas + domme werknemer = productie

  Domme baas + slimme werknemer = promotie

  Domme baas + domme werknemer = overuren

  WISKUNDIG SHOPPEN

  Een man zal 20 euro betalen voor een voorwerp van 10 euro dat hij kan gebruiken.

  Een vrouw zal 10 euro betalen voor een voorwerp van 20 euro dat ze niet nodig heeft.

  ALGEMENE STATISTIEKEN EN VERGELIJKINGEN

  Een vrouw maakt zich zorgen over de toekomst tot ze trouwt.

  Een man maakt zich pas zorgen over de toekomst wanneer hij trouwt.

  Een succesvolle man is er één die meer geld verdient dan zijn vrouw kan opmaken.

  Een succesvolle vrouw is er één die een dergelijke man kan strikken.

  WISKUNDIGE BENADERING VAN GELUK

  Om gelukkig te zijn met een man,
  moet je hem heel veel begrip schenken en een beetje liefde.

  Om gelukkig te zijn met een vrouw,
  moet je haar veel liefde schenken en niet proberen haar te begrijpen.

  WISKUNDIGE LEVENSDUUR

  Getrouwde mannen leven langer dan vrijgezellen,
  maar vrijgezellen leven liever.

  WISKUNDIGE WIJZIGING

  Een vrouw trouwt met het idee, dat de man zal veranderen, maar dat doet hij niet.

  Een man trouwt met de hoop, dat de vrouw niet zal veranderen, maar dat doet ze wel

  LOGICA

  Een vrouw zal altijd het laatste woord hebben in een discussie.

  Alles wat de man daarna nog zegt, is per definitie het begin van een nieuwe discussie


 16. Deze behoort nog in het rij’tje van Fortuijn thuis ergens ver hierboven:
  http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&sqi=2&ved=0CGAQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.daanspeak.com%2FFortuyn09.html&ei=_UfLT9OrMrGW0QXxzeTNAQ&usg=AFQjCNFRsenJiPUgAk6hohqh56JoEuasFw
  Fijn weekend verder…..


 17. Hallo iedereen,

  Ja ik leef nog maar door omstandigheden een poosje offline.
  De prettige omstandigheid was een 10 daagse vakantie naar Zwitserland maar de onprettige was daarna toen mijn internetverbinding crashte. Leuk van Ziggo om mij een week te laten wachten op een servicemonteur. Nog leuker was dat hij er niet
  uitkwam en een oplossing verzon die niet zo succesvol bleek. Maar goed er loopt nu een kabel van 15 meter door mijn huis zodat ik nu een tijdelijke verbinding heb met de wereld om mij heen. Ben op dit moment ook erg druk met mijn werk dus verwacht niet direkt een bijdrage van oneindig op dit forum. Komt wel weer……


  • @oneindig klein
   Thanx voor de update!
   Ik vermoedde al dat je op vakantie was, maar het duurde wel erg lang.
   Welkom terug!
   Zelf ben ik ook nogal druk, dus minder tijd voor hier en zo…


 18. Warning…don’t try this at home.

  Schitterende dans

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=cWIhXzZT8dE&vq=largeS


 19. Dit is ook adembenemend…. wat een show.

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=GxY-uIgv4vs&vq=medium


 20. Venus passage…….Onze Aarde is niet veel groter dan Venus.

  Dus hoe nietig zijn we wel niet op onze zandkorrel in het universum.

  ttp://www.youtube.com/watch?v=4Z9rM8ChTjY&feature=player_embedded


 21. nogmaals de link.


 22. Voor deze clip zijn 25.000 post-it blaadjes gebruikt.


 23. “It blew my mind,” said George Daley, director of the stem-cell transplantation programme at the Boston Children’s Hospital in Massachusetts, who chaired the session.

  http://www.kurzweilai.net/how-to-grow-a-human-liver-in-a-dish?utm_source=KurzweilAI+Weekly+Newsletter&utm_campaign=4241c89872-UA-946742-1&utm_medium=email


 24. @Preacher,

  Heb nog 2 berichten hier achter gelaten.
  Zitten ze misschien in de spambox?


  • @oneindig klein
   Ja, die zaten inderdaad in de spambox; nu geplaatst…
   Sorry voor de late reactie!


 25. BERLIJN – De besnijdenis van jonge jongens op religieuze gronden is zware mishandeling. Dit heeft een rechter in Duitsland dinsdag bepaald. De magistraat in Keulen oordeelde dat „het fundamentele recht van een kind op lichamelijke onschendbaarheid zwaarder weegt dan fundamentele rechten van de ouders”.
  Bovendien zou „de religieuze vrijheid van de ouders en hun recht kinderen op te voeden, niet worden geschonden, als ze moeten wachten tot het kind zelf kan bepalen of het besneden wil worden”, aldus de rechter.

  De rechter deed uitspraak in een zaak die tegen een dokter was aangespannen, omdat die op verzoek van islamitische ouders een 4-jarig jongetje had besneden.


  • Niemand weet nog wat de symbolische betekenis van besnijdenis is. Een mechanische geloofspraktijk zet ertoe aan. Dat stelt schrijver Said el Haji. .

   Ook verlichte moslims laten hun zoons besnijden om niet van de groep af te wijken

   Toen ik rond mijn 20ste aan mijn islamitische ouders de mededeling deed dat ik geen moslim was, sloot ik een proces af waarin het mij steeds ondraaglijker was geworden tegen hen te liegen. Ik was het zat om bevestigend te knikken wanneer ze mij vroegen of ik mijn gebeden had gedaan, terwijl ik eigenlijk had staan springen op de muziek van 2 Unlimited, en met geveinsde vroomheid aan de avondmaaltijd te schuiven tijdens de vastenmaand terwijl ik de hele dag had zitten snoepen.

   Ik verlangde ernaar verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen leven en zoveel mogelijk het lot in eigen hand te nemen. Met mijn coming-out sloot ik een fase van hypocrisie, leugenachtigheid en gespletenheid af. Ik werd een afvallige. Daar koos ik zelf voor. Zonder zelfbeschikking geen emancipatie.

   Afvallige
   Een nieuwe fase brak aan waarin ik de mensen recht in de ogen kon kijken zonder van mijzelf te walgen. Natuurlijk kon ik niet helemaal weten welke gevolgen mijn keuze om als afvallige door het leven te gaan zou hebben. Maar dat hoefde ook niet. Ik wilde in ieder geval niet voorgeschreven maar zelfbewust leven, opdat ik mijzelf rekenschap zou geven van de gevolgen van mijn keuzen.

   Al ben ik moslim af, ik eet liever geen varkenshaas. Het is ook niet noodzakelijk om varkenshaas te eten, mijn leven wordt er niet beter door. Om die reden zal ik ook geen godverdomme roepen. En al zal ik nooit naar Mekka en Medina afreizen voor de hadj, ik lees en schrijf er wel over, daardoor begrijp ik beter wat de mystieke dimensie ervan is dan een heleboel moslims die ervan dromen deze tocht te maken.
   Ik ben geen moslim in de zin dat ik me vijfmaal daags tot God wend of een schaap moet slachten om van het Offerfeest te kunnen genieten. Ik ben moslim in de zin dat ik ervan doordrongen ben geschapen te zijn, dat ik dankbaar ben voor het feit dat ik besta, ja zelfs gezegend met het leven dat ik leid. Ik ben gelukkig met mijn vriendin en de zoon die ze ons gebaard heeft. Ik zal hem niet islamitisch opvoeden, wat betekent dat ik hem ook niet zal laten besnijden. Zo kom ik tot de kern van dit schrijven.

   Priesteressen
   Veel moslims geloven dat het een religieuze plicht is voor ouders hun zoons te laten besnijden. Dat is het niet. Onder de oude Egyptenaren doet het zijn intrede omdat de besneden penissen van slaven uit Nubië indruk maakten op de priesteressen. De joden hebben deze traditie overgenomen, de moslims weer van de joden. Het zogenaamde ‘integratieprincipe’ stelt dat alles op het gebied van menselijke en maatschappelijke aangelegenheden dat niet haaks staat op een islamitisch beginsel, wordt beschouwd als islamitisch. Het principe dient om bepaalde gebruiken binnen een gemeenschap in hun waarde te laten, niet om die gebruiken over te nemen ten dienste van een verplichte geloofspraktijk. Anders zou het regionale gebruik van vrouwenbesnijdenis verplicht moeten zijn voor alle moslims en daar is geen sprake van.

   Uit alles blijkt dat circumcisie, zoals de medische term luidt, een sociaal-cultureel gebruik is dat weliswaar religieus is bestendigd, maar in beginsel weinig met religie heeft te maken. Mensen laten hun kind niet besnijden om dichter bij God te zijn, maar om geen afstand te scheppen tot de groep waartoe ze willen behoren.

   Kostelijkste grappen
   Er zijn ‘verlichte’ moslims ¿ laten we ze seculier noemen ¿ die de islam met een grote korrel zout nemen, die er de kostelijkste grappen over kunnen maken, die niet nalaten het domme, religieuze nabauwen in de moslimgemeenschap belachelijk te maken, die alle geïnstitutionaliseerde religies eigenlijk maar niks vinden, maar die niettemin hun zoons laten besnijden. Waarom? Omdat ze, als het er echt op aankomt, niet van de groep willen afwijken. Niet dat ze staan te springen om er lid van te zijn, niet dat ze uiting willen geven aan de diepgevoelde wens deel te zijn van een groter geheel, ze willen gewoon geen heisa.

   Dat is, ondanks de hypocrisie die eraan kleeft, hun goed recht. De kwestie is wat mij betreft niet of besnijdenis verboden moet worden, maar of het nog betekenis heeft.

   Het antwoord is negatief, want niemand weet nog wat de symbolische waarde ervan is. Niet voor niets worden ter rechtvaardiging hygiënische, seksuele en esthetische voordelen genoemd. Is het werkelijk om die redenen dat we onze kinderen laten besnijden, of is het een mechanisch geworden geloofspraktijk die ons ertoe dwingt?

   Grootste moslimland
   Sta mij toe een uitstapje te maken naar Indonesië, het grootste moslimland ter wereld. Daar, in de stad Medan (Noord-Sumatra), werd op 11 juni 2011 een massabesnijdenis georganiseerd. Getracht werd om in één dag het wereldrecord van 3.000 besnijdenissen te vestigen, het ‘Kitanan Massal 3000’. Een van de initiatiefnemers, Zakirman Sinaro, legt uit: ‘Met onze sponsoren hebben we besloten dat een lokaal evenement de beste manier was om een wereldrecord te vestigen. Kinderen willen altijd alles samen doen. Als je dingen met vrienden doet, vergeet je de pijn.’ Ziedaar, de travestie van een ritueel.

   Het is beslist spiritueel te noemen, deze massaal gedeelde gebeurtenis. Dat zoveel kinderen worden opgetrommeld om een ervaring te delen, schept het besef deel te zijn van iets groots. Ware het niet dat de bedoeling van de organisatoren, een wereldrecord vestigen, potsierlijk is. Er wordt niet gezocht naar God, maar naar wereldse roem, gesponsord en wel; geen verdieping van het geloof, maar oppervlakkige dominantie.

   Volgens schattingen van de World Health Organization is anno 2007 circa 30 procent van alle mannen wereldwijd besneden, waarvan 68 procent moslim is. Het inzicht dat kwantiteit geen kwaliteit is, geldt ook hier. Overigens is het aantal van 3.000 besnijdenissen niet gehaald, de teller bleef staan bij 2.709, 46 meer dan het vorige record.

   Onverschillig
   Voor alle duidelijkheid, ik ben zelf ook besneden en daar ben ik geenszins rouwig om. Ik koester geen wrok. Ook vind ik geenszins dat mij lichamelijk letsel is berokkend, dat mijn ouders een misdrijf hebben begaan door mijn voorhuid weg te laten halen of dat ik mijn partner pijn doe doordat ik harder en ruiger te werk ga om tot een orgasme te komen, zoals Deense onderzoekers recent concludeerden in de International Journal of Epidemiology. Ik ben volmaakt onverschillig wat mijn besneden piemel betreft. Het betekent gewoon helemaal niks. En dat is nu juist de reden dat ik bezwaar maak. Want wat heeft een ritueel voor zin als het geen betekenis heeft?

   Ik heb besloten mijn zoon, die nu 2 jaar is en daarmee de onder Marokkanen gebruikelijke leeftijd heeft om besneden te worden, niet te laten besnijden. De keuze is niet aan mij dat te doen. Als hij ooit zelf tot het besluit komt zich te laten besnijden, in het volle besef van de betekenis ervan, het zij zo. Maar nu heeft hij geen enkel benul van symboliek of een groter geheel.

   Voor hetzelfde geld is hij door buitenaardse wezens ontvoerd om aan rare tests te worden onderworpen. Liggend in een onpersoonlijke ziekenhuiskamer, omringd door ziekenhuispersoneel met mondkapjes op, moet hij, verdoofd en wel, iets ondergaan wat ik hem later als hij de leeftijd heeft om te begrijpen niet kan uitleggen. Het feit dat hij zich er niets van zal herinneren, maakt dat het evenveel waarde zal hebben als de bruine ogen waarmee hij geboren is. Zonde!

   Said el Haji is schrijver.


 26. Het is een bekende scène uit Back to the Future II: Doc and Marty McFly vliegen in hun DeLorean, de tijdmachine in de vorm van een auto, naar de toekomst. Gisteren waren Facebook en Twitter even in rep en roer, want de datum waar de hoofdpersonen in de film uit 1989 naar toe vlogen zou zijn aangebroken. Maar in werkelijkheid wordt 27 juni 2012 helemaal niet in de trilogie genoemd.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3376/film/article/detail/3278531/2012/06/28/Internetters-trappen-voor-de-tweede-keer-in-Back-to-the-Future-hoax.dhtml


 27. Een mooi overzicht van 100 jaar douwen en trekken van vele presidenten in Amerika om de zorgverzekeringswet er door te krijgen. In 1912 begonnen door Theodore Roosevelt nu in 2012 afgemaakt door de eerste zwarte president Obama. Wie had dit kunnen bedenken daar is geen scriptschrijver ooit opgekomen.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/28/in-de-vs-wordt-al-een-eeuw-gedebatteerd-over-publieke-gezondheidszorg/


 28. De levens van Amerikanen bevat voortaan meer zekerheden, aldus president Obama:

  “De beslissing houdt het fundament overeind dat niemand in de Verenigde Staten financieel geruïneerd hoeft te worden vanwege gezondheidsproblemen. Mensen die momenteel lijden aan wat voor aandoening dan ook zullen niet meer worden gediscrimineerd. Iedereen zal ertoe in staat zijn zich kwaliteitszorg te veroorloven. […] We zullen de wet volgens plan gaan invoeren, en waar mogelijk gaan we samenwerken om deze verder te verbeteren.”

  “Ik respecteer de ongerustheid van miljoenen Amerikanen. Maar ik heb dit niet gedaan omdat het voor mij een gunstige politieke stap is, maar omdat het goed is voor het land. […] Wanneer we over vijf, tien of twintig jaar terugkijken, realiseert het volk zich dat hun leven is verbeterd omdat we de moed hadden om deze wet door te voeren.”

  Mitt Romney, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft inmiddels laten weten nog altijd fel tegenstander van de wet te zijn, en de wet weer in te trekken op dag één als hij verkozen wordt tot president.


 29. En weer halen (vooral) de republikeinen bakzeil met deze uitspraak.

  En weer moesten Amerikaanse rechters deze week uitleggen dat een overheid die beleid baseert op wetenschappelijke kennis niet iedere keer opnieuw hoeft te bewijzen ‘dat atomen echt bestaan’. Er sprak een lichte irritatie uit het commentaar dat het Court of Appeals for the D.C. Circuit heeft toegevoegd aan zijn oordeel over het klimaatbeleid van het milieuagentschap EPA.

  http://www.nrc.nl/klimaat/2012/06/28/steeds-weer-bewijzen-dat-atomen-bestaan-hoeft-niet/


 30. Let op de ontdekkers hiervan.
  Het zijn meer en meer de Aziaten (ook Japanners en Chinezen) die “the brains” hebben. Deze bevolkingsgroepen blinken ook uit in wis- en natuurkunde.

  http://www.kurzweilai.net/bringing-down-the-cost-of-fuel-cells?utm_source=KurzweilAI+Weekly+Newsletter&utm_campaign=884ada87cf-UA-946742-1&utm_medium=email


  • @oneindig klein
   Thanx, heb het even getwitterd ook …
   Een belangrijke ontdekking.

   Er zat inderdaad ‘n comment van je in de spambox, maar je had er al omheen gewerkt, zag ik…


 31. Artikelen van deze week in Kurzweil.

  http://www.kurzweilai.net/?utm_source=KurzweilAI+Weekly+Newsletter&utm_campaign=00be002282-UA-946742-1&utm_medium=email


 32. Leuk, natuurkundigen die aan de hand van fruit, speelgoed en suiker uitleggen hoe de kosmos werkt. Jammer alleen dat wetenschap er wel erg door dreigt te infantiliseren, signaleert Volkskrant-wetenschapsredacteur Maarten Keulemans.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3282745/2012/07/06/Wetenschapsduiding-op-televisie-kan-het-ietsje-minder-infantiel.dhtml


 33. Verbazingwekkend. Op 12 jarige leeftijd al dit idee om in de toekomst met zijn oudere ik te praten.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/06/kijken-man-voert-bizar-gesprek-met-zijn-20-jaar-jongere-ik/


 34. Daar is op geoefend zeg….


 35. Forget little green men. Aliens may look like giant jellyfish with orange bottoms, a leading space scientist has claimed.
  Maggie Aderin-Pocock, a satellite expert and government adviser, said it is likely that there is extra-terrestrial life – it is just more alien than you’d imagine.
  Rather than being the little green men so beloved of Hollywood directors, they may look like football-field sized jellyfish, complete with onion-shaped appendages and an orange underbelly or bottom.
  Generated from silicon, rather than the carbon that is the basis of life as we know it, the creatures are able to live off light absorbed through their ‘skin’ and chemicals sucked in through their giant mouths.

  Read more:

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2169289/Forget-little-green-men-Aliens-look-like-jellyfish-orange-bottoms-says-government-adviser.html


 36. Soms vraag je je af hoeveel toeval ons universum aankan na het nieuwsbericht dat ene Henk en Ingrid een Turk in Almelo hebben vermoord. Dat schrijft columnist Lars Anderson.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9524/Lars-Anderson/article/detail/3284044/2012/07/09/Henk-zit-vast-Ingrid-ontgoocheld-thuis.dhtml


 37. Waarom zouden joodse en islamitische tradities moeten prevaleren?

  Anders dan gekwetste gelovigen menen, was het oordeel van de Keulse rechter die besnijdenis verbood genuanceerd, zorgvuldig en afgewogen. Dat stelt pedagoog, jurist en filosoof Ron Ritzen. .

  De atheïsten hebben weer toegeslagen, als we Yoram Stein mogen geloven. Een Keulse rechter, die blind is voor de voordelen van religie en niets begrijpt van de ware aard van opvoeding, heeft jongensbesnijdenis verboden. Het feit dat een besnijdenis een kind dwingt om te behoren tot een religieuze gemeenschap is volgens Stein voor de rechter het beslissende, maar ondeugdelijke argument om de jongensbesnijdenis als misdrijf te beschouwen. Het oordeel van deze rechter past in een klimaat waarbij er – zeker sinds 11 september 2001 – steeds minder begrip is voor religieuze minderheden.

  Helaas is de weergave van de overwegingen van de Keulse rechter door Stein niet eens meer een karikatuur te noemen. Niet alleen gaat hij volledig voorbij aan diens argumentatie, maar hij legt de rechter allerlei woorden in de mond die niet uit de uitspraak zijn af te leiden. Nederland zou die lijn moeten volgen.
  Wat zei de rechter? Ouders hebben het recht kinderen op te voeden, maar dat recht is aan beperkingen gebonden. Als een ouder zijn kind mishandelt, kan hij zich niet vrijpleiten door zich bijvoorbeeld te beroepen op zijn recht om zijn kind op te voeden op een manier die hij goed acht.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3284056/2012/07/10/Religieuzen-worden-juist-te-veel-ontzien.dhtml


 38. Het is zesduizend jaar in de toekomst en in de ruimte zweeft Robbie. Ooit door ons mensen gemaakt, maar nu is hij alleen over. Een geweldige korte film over een oude robot met een batterij die bijna leeg is.


 39. “trying to get people closer to God … through a tablet.”

  De tabletmarkt wordt steeds groter en waarom dan niet een tablet maken die speciaal bedoeld is voor één doelgroep? In de VS is nu de edifi op de markt gebracht, de eerste tablet speciaal voor christenen.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/13/een-seksfilter-en-religieuze-radiostations-de-eerste-tablet-speciaal-voor-christenen/


  • De Moslim tablet zal dan wel snel gaan volgen.

   Het worden weer afzonderlijke groepjes die niets van een andere kant willen weten of horen. Als dat de toekomst van Internet gaat worden al die aparte eilandjes dan worden we nooit één mensheid.


 40. Nasa blijft zoeken naar leven buiten onze eigen planeet. De ruimtevaartorganisatie stuurt binnenkort ‘Curiosity’ naar de Rode Planeet en laat in een animatie zien hoe de Marslander z’n weg precies moet vinden.

  Een uiterst enthousiaste stem neemt je mee met de ‘Mars Science Laboratory’, dat Curiosity op de oppervlakte van Mars zet met een parachute, remraketjes en meer vernuftigheden, als deel van een geheel nieuwe strategie.

  http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/news/msl20110624.html 41. Joe Wong, een chinese jongen in Amerika krijgt het ‘evangelie’ te horen maar is daar niet zo blij mee… 42. Nieuwe vinding en bedenk de enorme mogelijkheden voor hoge gebouwen die veelal uit veel glas bestaan. Nu nog een helpende hand van de overheid om dit systeem verplicht te stellen bij nieuwbouw en we hebben een grote slag gewonnen.

  http://www.kurzweilai.net/transparent-solar-cells-for-windows-that-generate-electricity?utm_source=KurzweilAI+Weekly+Newsletter&utm_campaign=b60382892c-UA-946742-1&utm_medium=email


 43. In Trouw pleitte hij er afgelopen zaterdag voor AOW’ers in de toekomst zelf voor hun zorg te laten betalen door hen hun huis te laten verkopen aan een woningbouwcorporatie. De opbrengst zal indien noodzakelijk kunnen worden geherinvesteerd in een nieuwe heup, chemotherapie of een hartklep. Gepensioneerden mogen de woning blijven huren totdat ze gaan hemelen. Daarna kunnen jongeren de woning overnemen. In één klap lost Bovenberg twee problemen op: de betaalbaarheid van de zorg en de woningnood onder jongeren.

  Taboe
  In de discussie over de groeiende kosten van de zorg mogen geen taboes bestaan. Er is veel voor te zeggen dat ouderen hun bezit moeten opsouperen, zodat ze uiteindelijk even uitgekleed voor de hemelpoort staan als ze op aarde zijn gekomen. De erfbelasting zou bijvoorbeeld naar 90, 95 of desnoods 100 procent kunnen worden gebracht met het argument dat de zorg biedende maatschappij net zoveel recht heeft op nalatenschappen van burgers als familieleden of andere in een testament aangewezen geprivilegieerden.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3294280/2012/07/31/Moet-de-AOW-er-uitgekleed-gaan-hemelen.dhtml


 44. A fifteen year old Amish boy and his father were in a mall. They were amazed by almost everything they saw, but especially by two shiny, silver walls that could move apart and then slide back together again.

  The boy asked, ‘What is this Father?’

  The father (never having seen an elevator) responded, ‘Son, I have never seen anything like this in my life, I don’t know what it is.’

  While the boy and his father were watching with amazement, a fat old lady in a wheel chair moved up to the moving walls and pressed a button. The walls opened, and the lady rolled between them into a small room. The walls closed and the boy and his father watched the small numbers above the walls light up sequentially.

  They continued to watch until it reached the last number… and then the numbers began to light in the reverse order.
  Finally the walls opened up again and a gorgeous 24-year-old blond stepped out.

  The father, not taking his eyes off the young woman, said quietly to his son…..

  ‘Go get your Mother’


 45. De nieuwste beelden van Curiosity op Mars

  http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/multimedia/gallery-indexEvents.html


  • Misschien heb ik hem al geplaatst maar bij deze nogmaals een mooie animatie van de gehele vlucht en onderzoek door NASA.

 46. @oneindig,

  Tnx voor de link.


 47. Dat gaat hard zo. Nu nederland nog even vol zetten met zonnepanelen en dan hebben we een grote slag gemaakt.
  De Duitsers subsidieren alleen veel beter dit soort alternatieve energie waardoor de omslag steeds sneller gaat. Dat ten koste van gas en kolencentrales die nu op bepaalde momenten worden stilgelegd omdat de vraag achterblijft door de GRATIS energie.

  http://www.z24.nl/economie/artikel_374604.z24/Duitse_zonnestroom_legt_Nederlandse_gascentrales_plat.html


 48. I am really scared about the end of the world on 21 December. I’m headed into 7th grade and I am very scared. I hear you work for the government and I don’t know what to do. Can someone help me? I can’t sleep, I am crying every day, I can’t eat, I stay in my room, I go to a councilor, it helps, but not with this problem. Can someone help me?”

  http://www.nrc.nl/wetenschap/2012/09/13/deze-nasa-wetenschapper-beantwoordt-al-uw-vragen-over-de-naderende-apocalypse/


 49. http://www.telegraaf.nl/s/12976404


 50. http://www.sirius.neverendinglight.com/  • Ha, ik vroeg me vandaag nog af, of ik daar geen post van moest maken. Great!


 51. Voor de liefhebbers,live-cam vanuit het ISS:

  http://www.ustream.tv/channel/live-iss-stream


 52. Michael kaku, the Universe in a Nutshell. 53. 3 tricks, unbeliveble


 54. Vergeet Obama vs. Romney, we have O’Reilly and Steward


 55. Max Keiser over de nobelprijs voor de vrede:

  Love this man! 56. F*ck,bedoelde eigenlijk filmpje over de pyramides van Egypte als generatoren van vrije (Tesla) energie maar krijg elke keer het eerste filmpje uit een reeks van 24.
  Maar goed gewoon maar ff kijken op youtube en dan “doorspoelen”.


 57. De pagina begint erg langzaam te laden, dus we gaan hier verder:

  https://preacher9.wordpress.com/campfire-3/campfire-iv/Your Voice

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Video Rebel's Blog

Just another WordPress.com site

Activist Post

het einde

The Extinction Protocol

Geologic and Earthchange News events

%d bloggers like this: