h1

François Hollande chez les Francs-Maçons

May 8, 2012

François Hollande chez les Francs-Maçons au Grand Orient de France

Uploaded by cervikalremy on 9 feb 2012

*French presidential candidates presented themselves to the GODF Freemasons

I wonder if VOUS, LES PEUPLES FRANCAIS, knew this — maybe you don’t care, maybe it’s a nothing sort of deal. I just find it strange, freakish, worrying, and intriguing that all the candidates for this year’s French Presidential election, won by Francois Hollande today, presented themselves in January 2012 to the main lodge of the largest of several Masonic organizations in France (and the oldest in Continental Europe, founded in 1733) the GODF or Grand Orient De France. Jean-Luc Melenchon, Eva Joly, Francois Bayrou, François Hollande, Hervé Morin and Nicolas Dupont-Aignan all stood at the pulpit of the temple of GODF to speak to the brothers.

(Via)

Advertisements

4 comments

 1. Ze (de Fransen) hebben zelf mogen stemmen tenslotte.
  Misschien is hetzelfde in Griekenland aan de hand?
  Veel mensen zijn gewoon de Europa dictaten moe.
  Of zoals Pim Fortuyn ook al zei, dat er of een echte regering komt in Europa zoals in Amerika of dat er een handelsverdrag tussen Staten (landen) wordt gesmeed bestuurd vanuit Brussel maar verder autonomie van bestuur van hun eigen land wat geld voor alle landen die aangesloten zijn. Nu is het een rare combinatie en heeft het Europeese parlement totaal geen gezag in de ogen van het “gewone” volk. Kijk maar naar de opkomst bij Europeese verkiezingen. Een lachertje toch?


 2. Achteraf gezien was het voorstel van Papandreou, de vorige Griekse premier, voor een referendum zo gek nog niet. Dan hadden de Grieken echt iets te kiezen gehad. ‘In de euro met draconische bezuinigingen, of uit de euro met draconische gevolgen’, schrijft politicoloog Pieter Hilhorst.

  De Grieken leven niet zozeer in een democratie als wel in een democrisis

  Bedelaars hebben niks te kiezen, luidt een Engels spreekwoord. Maar bedelaars mogen wel stemmen. De Griekse verkiezingen laten zien wat er dan gebeurt. De bedelaars stemmen iedereen weg die ze verantwoordelijk houden voor hun miserabele lot. De coalitie van socialisten en conservatieven die heeft ingestemd met de voorwaarden voor de financiële hulp van de ECB, de EU en het IMF (de trojka) heeft zijn meerderheid verloren. De socialistische partij heeft zelfs tweederde van haar aanhang verloren. Ze kelderde van 44 naar 14 procent van de stemmen. Een nieuwe regering vormen is vrijwel ondoenlijk. Een meerderheid van de Griekse kiezers wil dat er wordt gebroken met de keiharde bezuinigingseisen van Europa, maar een meerderheid wil ook de euro houden. Vergeleken met deze impasse is het Kunduz-akkoord een makkie.

  De enige manier waarop beide wensen vervuld kunnen worden is als de trojka minder strenge eisen stelt aan de Grieken. Maar afgelopen zondag mochten de Grieken stemmen voor een nieuw parlement, niet voor een nieuwe trojka. Over de instellingen die hun toekomst bepalen hebben zij weinig te zeggen. Logisch dat de Grieken zich machteloos voelen. Ze staan namelijk ook machteloos. Als er een nieuwe regering komt die breekt met de met de trojka gemaakte afspraken is de kans groot dat er geen nieuwe financiële steun komt. Dan gaat het land failliet en moet het de eurozone verlaten. Het is een treurige conclusie. Of de meerderheid van de Grieken die onder de bestaande bezuinigingsafspraken uit wil, komt bedrogen uit. Of de meerderheid van de Grieken die de euro wil houden, komt bedrogen uit.

  In een democratie bepaalt het volk de koers van het land. Maar de Grieken mogen hooguit kiezen hoe ze ten onder gaan. Sinds de verkiezingen zijn de koersen van de Griekse banken in een vrije val terechtgekomen. Economen van Citigroup schatten de kans op een vertrek van Griekenland uit de eurozone nu op 50-75 procent. De financiële markten zijn niet zo gecharmeerd van de Griekse kiezers en de Griekse kiezers zijn niet zo gecharmeerd van de financiële markten.

  Achteraf gezien was het voorstel van Papandreou, de vorige Griekse premier, voor een referendum zo gek nog niet. Dan hadden de Grieken echt iets te kiezen gehad. In de euro met draconische bezuinigingen, of uit de euro met draconische gevolgen. Maar de Europese leiders met Merkel voorop durfden dat niet aan. Nu heeft de afkeer van Europa Griekenland alsnog vrijwel onregeerbaar gemaakt. De Grieken leven niet zozeer in een democratie als wel in een democrisis.

  Hollande
  Zo erg als in Griekenland is het in Frankrijk niet. Maar ook François Hollande is gekozen op een belofte die hij moeilijk kan waarmaken. Hij wil de Europese bezuinigingsdrift omvormen tot een groeipact. Hoe hij dat wil doen en hoe hij daar andere Europese landen, en vooral Duitsland, in mee wil krijgen, is volstrekt onduidelijk. Zelfs Frankrijk heeft zijn lot maar beperkt in eigen handen. Als Griekenland valt, zal de druk van de financiële markten toenemen. Dan wordt de druk om de markten gerust te stellen met rigoureuze bezuinigingen alleen maar groter.

  De financiële crisis in Europa is een democratische crisis geworden. De onderlinge afhankelijkheid van de Europese landen is zo groot, dat onze toekomst ook in handen ligt van Griekse en Franse regeringen. Maar die regeringen mogen wij niet kiezen. Ook over de koers van de Europese Centrale Bank of de Europese Commissie hebben we weinig te vertellen. De enige manier om daar wel greep op te krijgen is om de monetaire unie om te vormen tot een politieke unie. De Verenigde Staten van Europa. Dan bepalen alle inwoners van de EU samen wie de baas is en wat de economische koers moet worden.

  Maar de meerderheid van de Europeanen wil niet meer bevoegdheden voor Brussel. De ironie is dat door het gebrek aan democratie op Europees niveau, Europese besluiten worden ervaren als dictaten van buiten. Dat versterkt het anti-Europese sentiment. Ook in Nederland zal bij de komende verkiezingen flink campagne worden gevoerd tegen de Brusselse bemoeizucht. Maar door Europa tot vijand te maken, brengen de anti-Europese partijen een onbeheersbare eurocrisis dichterbij. En de meerderheid van de Europese kiezers wil helemaal niet dat de euro valt en de eurozone wordt ontmanteld.

  In de huidige constellatie is de kans dus groot dat op termijn precies gebeurt wat de meerderheid van de kiezers niet wil. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een democratie. Zo gaan zelfs rijke Europeanen zich bedelaars voelen die niks te kiezen hebben.

  Pieter Hilhorst is politicoloog en columnist voor de Volkskrant.


 3. Ruim tweederde van de Franse rooms-katholieke kiezers stemde zondag rechts. Scheidend president Sarkozy trok onder meer kiezers die het euthanasie- en huwelijksbeleid van winnaar François Hollande te liberaal vonden. In islamitische kringen zou de socialist juist bijzonder populair zijn.

  Dat beeld doemt op uit opiniepeilingen van de rk-tijdschriften La Vie en Pélerin. De opiniepeilers hebben moeite om vast te stellen hoe groot de steun voor Hollande werkelijk was. Volgens Pélerin kreeg hij 43 procent van de rooms-katholieke stemmen, La Vie houdt het op 21 procent.

  Hollande (PS) won zondag met enkele procentpunten van Sarkozy en mag zich de volgende president van Frankrijk noemen. La Vie’s peiling doet vermoeden dat hij zijn overwinning niet te danken heeft aan katholieken (zij die minstens een keer per maand een mis bezoeken).

  Slechts één op de vijf gaf hem zijn stem. Ze zouden onder meer afgeknapt zijn op Hollandes steun voor medische hulp bij euthanasie en het invoeren van het homohuwelijk.

  Straffe taal over islam
  Onder moslims is de steun voor Hollande erg groot: volgens La Vie kreeg hij 93 procent van de islamitische stemmen. Bij de eerste ronde zou dat nog 59 procent geweest zijn. Sarkozy verschoot zijn kruit toen hij straffe taal over de islam sprak, in een poging om kiezers weg te lokken bij de extreemrechtse Marine le Pen (Front National).

  Hij liet merken dat hij niet gecharmeerd was van zaken als halal vlees in schoolkantines. Ook over integratie toonde hij zich kritisch. ‘Je bent hier niet welkom als je alleen maar komt om een uitkering te ontvangen’, zei hij twee maanden geleden tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Bordeaux. ‘Iedereen denkt het, maar het is tijd dat de republikeinen het zeggen.’


 4. Meet the New Boss: French President is Another Bilderberg Stooge
  http://www.propagandamatrix.com/articles/may2012/070512_new_boss.htmComments are closed.

KaTe's Kids KoVe

Stand In Truth

mynameisjoecortina

Just another WordPress.com weblog

Video Rebel's Blog

Just another WordPress.com site

Activist Post

het einde

2012 The Awakening

A resource for all souls on the journey toward building a New Earth!!

The Extinction Protocol

Geologic and Earthchange News events

%d bloggers like this: