h1

The Movement ‘I Don’t Pay’

February 20, 2012

Movement “I DON’T PAY” is spreading across Europe (english subs)

Uploaded by kinimadenplirono

*’We Won’t Pay’
Greece’s Middle Class Revolt against Austerity

“These days, even communists, unionists and leftists are raising a public outcry against the new taxes. This week, Aleka Papariga, the general secretary of the Communist Party of Greece, said that the only way to stop the complete bankrupting of the people was for them to not pay the “charatzi.” In fact, financial resistance had now become the supreme civic duty, she said.”

Advertisements

4 comments


 1. Hey @Dr. John!
  Ik had er al ‘n topic over…

  https://preacher9.wordpress.com/2012/02/10/fox-axes-freedom-watch/

  Groet,


 2. Buitenland
  Gelukkig. Bejaarden worden in Nederland dus toch niet bij bosjes gedood in ziekenhuizen, zoals Rick Santorum onlangs beweerde. De cijfers die Santorum aanhaalde zijn niet een beetje inaccuraat. Nee, er klopt werkelijk niets van. En dat weet Amerika nu ook, dankzij de Washington Post.

  Santorum, de meest conservatieve van alle kandidaten in de Republikeinse voorverkiezingen, gruwt van abortus en euthanasie, waarmee hij automatisch geen groot fan is van Nederland, waar al die blasfemische uitvindingen vandaan komen. Volgens de man met de on-googlebare naam is euthanasie in Nederland lang niet altijd vrijwillig. Sterker: de helft van de euthanasiegevallen is volgens hem onvrijwillig (moord, dus). Bejaarden zouden daarom wel beter weten dan naar een Nederlands ziekenhuis te gaan.

  ‘Ze vermoorden daar bejaarden, en Obama wil dat ook’

  Santorum’s boodschap is: in Nederland vermoorden ze bejaarden dat het een lieve lust is, en dat is precies wat Obama ook wil:

  Wij weten natuurlijk wel beter. Wie kent bijvoorbeeld de armbandjes met ‘euthanaseer mij niet’ waar ouderen hier volgens Santorum massaal mee rondlopen? Niemand, want ze bestaan niet. Maar ook Amerika weet nu, als ze Reddit nog niet hadden gelezen, van de hoed en de rand dankzij een uitgebreide factcheck van de Washington Post.

  Hersenspinsel bijna niet te herleiden

  Verreweg het meest bizarre hersenspinsel van Santorum is de bewering dat de helft van de euthanasiegevallen onvrijwillig is, en dat tien procent van alle Nederlandse sterfgevallen aan euthanasie te wijten is. Maar welnee, schrijft WaPo: dat is slechts 2,3 procent. En van de 2,667 gevallen in 2010 waren er slechts negen waarvan de betreffende controlecommissie fouten in de procedure kon constateren. Dat zijn er natuurlijk negen te veel, maar niet de helft.

  De krant kreeg geen reactie van het kantoor van Santorum, maar komt tot de conclusie dat het ‘t meest waarschijnlijk is dat de Republikein een rapport uit 1991 op z’n kop heeft gelezen. Dat rapport, the Remmelink Report, werd gebruikt voor het vormen van de euthanasiewet in 2001.

  Daarin werd geconcludeerd dat 0,8 procent van de sterfgevallen destijds (nogmaals: 1991) zonder expliciete toestemming van de patiënt plaatsvond. In 59 procent van de gevallen had de arts wel iets van informatie over de wensen van de patiënt. Hoe Santorum daar z’n eigen cijfers weer van heeft gebakken is volstrekt onduidelijk.

  De Washington Post geeft Santorum dan ook vier Pinokkio’s – het maximaal haalbare niveau van onzinpraat. Bonus is de vermelding voor nrc.nl in de Amerikaanse krant:

  “His [Santorum] comments also spawned headlines in Holland, such as one that proclaimed: “Rick Santorum Thinks He Knows the Netherlands: Murder of the Elderly on a Grand Scale.”

  Washington Post checkt en concludeert: de beweringen van Santorum zijn onwaar.


 3. ‘Nu hebben we het gedaan, Amerikanen. Nu hebben we de Nederlanders tegen ons in het harnas gejaagd.’ Dat zei de Amerikaanse talkshowhost Rachel Maddow gisteravond in haar eigen programma op de Amerikaanse zender MSNBC. Ze reageert op de ophef die deze week in Nederland is ontstaan over opmerkingen van de Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum over euthanasie in Nederland.
  Santorum heeft tijdens zijn verkiezingscampagne Nederland als schrikbeeld gebruikt om zijn standpunt tegen euthanasie kracht bij te zetten. Ouderen zijn hun leven in Nederland niet zeker, beweerde de conservatieve Republikein. Ze zouden massaal armbandjes dragen met de tekst ‘euthaniseer mij niet’, en zouden bovendien niet naar Nederlandse ziekenhuizen durven gaan.

  Talkshowhost Maddow heeft Nederlandse filmpjes bekeken en Nederlandstalige artikelen door de vertaalmachine van Google gegooid, en constateert dat de Hollanders ‘not amused’ zijn met Santorum’s opmerkingen.

  Diplomatieke rel
  Volgens Maddow zijn de uitlatingen uitgemond in een ‘diplomatieke rel’ tussen Nederland en de VS. PvdA-Kamerlid Frans Timmermans heeft deze week aan minister Rosenthal gevraagd om openlijk afstand te nemen van de opmerkingen van Santorum. Hoe is het mogelijk, vroeg Timmermans zich op zijn Facebookpagina af.

  Hoe is het mogelijk? Dat vragen vele Amerikanen zich af tijdens de verkiezingen. Maar als die vraag nu zelfs in Nederland wordt gesteld, is er wel echt iets aan de hand, suggereerde Maddow.

  Erik Mouthaan
  Ook schoof RTL-correspondent Erik Mouthaan bij haar aan om uit te leggen dat er weinig klopt van het verhaal van Santorum. Waarop Maddow haar excuses aanbood voor de verkeerde informatie die in de VS over Nederland verspreid wordt.

  Santorum is op dit moment samen met Mitt Romney de grootste kanshebber om de Republikeinse voorverkiezingen te winnen. De winnaar gaat het in november opnemen tegen de zittende president Barack Obama.Comments are closed.

KaTe's Kids KoVe

Stand In Truth

mynameisjoecortina

Just another WordPress.com weblog

Video Rebel's Blog

Just another WordPress.com site

Activist Post

het einde

2012 The Awakening

A resource for all souls on the journey toward building a New Earth!!

The Extinction Protocol

Geologic and Earthchange News events

%d bloggers like this: